Chips

Eszembe jut. Erik Truffaz Mantis albumát hallgatom. Sok évvel ezelőtt volt szerencsém egy fergeteges Truffaz koncerthez. Emlékszem, aznap este a Rómerben találkoztam a srácokkal. Épp kortyolgattuk az italunkat, amikor egy jegyszedő váratlanul az asztalunkhoz lépett. Döntenünk kellett: vagy veszünk jegyet a kezdődő koncertre vagy távozunk. Milyen koncertre? Aztán mint kiderült, a srácoknak már volt jegye. :)    

***

EU. Kathleen McNamara könyve kapcsán Ngaire Woods latolgatja az EU jövőjét. Woods szerint rövidtávon német vezetéssel folytatódik az EU tagállamok jelenlegi együttműködése, hosszabb távon viszont tovább mélyülhet az integráció, amennyiben Európa etnikai összetétele „változatosabbá” válik.

***

Boulez. A Heti Válasz néhány mondatban beszámol Boulez haláláról. A lap főként a karmestert méltatja. És valóban, Boulez karmesternek is egyéniség volt sajátos elképzeléssel a művek interpretációját illetően (nevezetesen, hogy a műveket a karmesternek nem interpretálnia kell, hanem egyszerűen eljátszatnia a zenészekkel azt, ami a partitúrában áll). De ennél azért talán fontosabb, hogy Boulez a XX. század második felének legjelentősebb zeneszerzője volt.

Címkék: chips