(...)

Olaj. Minden ellenkező vélekedés dacára, a kereslet-kínálat törvénye működik, miként azt az kőolaj árának változása is bizonyítja. De az, hogy néhány országban a csökkenő olajár akár ronthat is a gazdaság helyzetén, mert úgymond növeli a defláció veszélyét, nettó marhaság. Az árszínvonalat a pénz kereslete és kínálata határozza meg, és nem a javaké. Makacs babona az olajár és az árszínvonal közti misztikus kapcsolat. De most komolyan, ki a bánat gondolhatja azt, hogy az olajimportáló országok helyzetén ront, ha olcsóbb lesz az olaj! 

***

Teknősök! Happy Together, 1967. :)

 ***

Magánbeszélgetés. Gene Hackman épp lehallgatást követ el a klozeten Francis Ford Coppola '74-es filmjében. Hackman régi vágású magánnyomozó-félét alakít, egy amolyan igazi magányos farkast, aki 5 centesekkel tömve a készüléket, nyilvános telefonról hív szigorúan mindenkit, esténként előveszi a szaxofonját, feltesz egy Duke Ellington lemezt, és arra improvizál. Közben feltartóztathatatlanul kopaszodik.

***

Elindult. A Rajk László Szakkollégium (BCE) Szexi Közgáz blogja. Az első poszt Jean Tiroleról, az idei év közgazdasági Nobel-díjasáról szól. Nota bene létezik magyarul egy kis Tirole kötet, benne négy tanulmánnyal, amit még '98-ban adott ki a Szakkollégium. (Nekem van is példányom. Lehet, hogy el kellene olvasnom? :))