Chips

Bach Goldberg-változatok. Olvasom a kis bookletben, hogy miután — az akkor még húszas évei közepén járó — Lang Lang csembalón eljátszott Harnoncourtnak egy részt a műből, Harnoncourt azt mondta: „Nagyon jól játszol, de ez a zene nagyobb magányosság érzést igényel”.

*

Hey Jodie, don't let me down. Megnézem a Pénzes cápa (Money Monster) c. 2016-os filmet. A végefőcímből derült ki számomra, hogy a filmet Jodie Foster rendezte.

*

Sweezy & Keynes. A marxista Paul Sweezy írja 1964-ben: az Általános Elméletben Keynes nem adott semmilyen "logikus, konzisztens és meggyőző" magyarázatot arra vonatkozóan, hogy a tőkés gazdaságoknak immanens hajlamuk lenne a válságokra és a munkanélküliségre. Persze nem mintha Sweezy tagadná a dolgot, épp csak a stagnáló monopolkapitalizmusra vonatkozó saját elméletét hiányolja Keynesnél.

*

Hot dog. A hot dog evő verseny győztese, bizonyos Joey Chestnut, tíz perc alatt hetvenhat hot dogot evett meg. Elképzelem, ahogy a bíró a hetedik percnél odahívja a fószerhez a ringorvost, aki megkéri, hogy mindkét szemével kövesse az ujja mozgását, majd kis lámpával belevilágít a pupillájába. Végül engedi folytatni.

Címkék: chips